Woensdag 18 augustus

Zoals jullie al was opgevallen zijn er de laatste paar dagen geen nieuwe berichten op de blog verschenen. Abel heeft deze week een paar grote stappen achteruit gemaakt.

Vandaag hadden we een heel zwaar en duidelijk gesprek met de hartdokter en dokter. Ze hebben ons verteld dat Abel het helaas niet gaat redden. Zijn situatie met zijn hartje is te gecompliceerd en het is te zwaar.

Alhoewel we dit wel hadden zien aankomen is het nieuws zo hard. Abel heeft zo stoer geknokt en hij is voor altijd onze held. Hij heeft zich een paar keer uit een dal gevochten. Maar het is een oneerlijke strijd gebleken. Ze weten niet hoe snel het nu zal gaan.

Dit is het laatste bericht op deze blog.

Een laatste verrijkte melkzoen van Abel.

Dank voor alle lieve reacties.

Een trotse mama Hester & papa Danny

Advertentie

44 Reacties

 1. Bij toeval ben ik enige tijd terug op dit blog gekomen.
  Een aantal afleveringen heb ik met plezier gevolgd.
  Deze maal ben ik erg verdrietig.
  Naief als ik soms ben heb ik dit einde niet zien aankomen.

  Ik wens jullie heel veel sterkte toe.
  Een klein leven heb ik bij toeval leren kennen,
  een klein leven heb ik even mogen liefhebben,
  een klein leven zal ik mij blijven herinneren.

  Vriendelijke groet uit Amsterdam-ZuidOost.

 2. Lieve Hester en Danny,

  We hebben de blog vanaf het begin af aan gevolgd! Wat een moeilijk proces! En wat een sterke jongen is Abel. Het is dan ook heel erg verdrietig om te moeten lezen dat Abel niet in ons midden zal blijven.

  Wij wensen jullie heel erg veel sterkte in deze moeilijke tijd.
  Wij denken aan jullie en Abel.

  Heel veel liefs en een dikke kus,

  Myrthe en Daniël

 3. Lieve Abel,

  Voel nog even alle warme knuffels en liefde om je heen.
  Voordat je gaat slapen wil ik even zeggen hoe ontzettend trots ik op je ben hoe hard je al die tijd gevochten hebt! Ik ben blij dat ik je heb leren kennen en je heb mogen vasthouden.

  xje Vief

 4. Lieve Danny en Hester,

  Met intens verdriet hebben we jullie berichtje gelezen. Jullie lieve en dappere mannetje doet, voor en door jullie, zo ontzettend zijn best. Dit verdrietige verloop is niet in woorden te omschrijven. Heel veel sterkte. We denken aan jullie alledrie.

  Heel veel liefs,
  Mark, Iris, Madelief & Storm

 5. Lieve ouders, grootouders en familie,

  Tot op het laatste moment hadden wij het sterke gevoel dat die stoere knokker ons zou verrassen en zijn strijd zou winnen. Wij hebben Abel in zijn prille bestaan helaas niet mogen ontmoeten, maar door de prachtige blogs hebben wij dat kleine lieve mannetje wel gekend en daardoor hebben wij enorm veel waardering voor hem gekregen na alles wat hij heeft moeten doorstaan. Het is intens triest te moeten vernemen dat Abel het niet zal redden en we zijn daar zeer verdrietig over. Iedereen die bij dit droeve lot zich betrokken voelt, wensen wij heel veel sterkte toe. Abel zullen wij nooit meer vergeten, je zit voor eeuwig in ons hart opgesloten.

 6. Lieve en sterke Hester, Danny en Abel,

  Met oprechte hoop én geloof op een goede afloop heb ik trouw de avonturen van jullie kleine Abel gevolgd. Nu het bericht van een zeer trieste afloop te moeten lezen raakt mij diep. Met zovelen heb ik met jullie meegeleef, en daarin hebben we ons allemaal echt met jullie verbonden gevoeld, al was het soms op grote afstand. Ik wens jullie alle hoop en kracht toe om het verlies van jullie kleine man samen te kunnen verwerken. Maar ook de vreugde en dankbaarheid van het mogen terugkijken op alles wat jullie in zijn korte leventje wél hebben mogen beleven!

  Veel liefs en een knuffel van Jiska

 7. Lieve Abel,

  Iedere keer wanneer we een paar dagen geen bericht
  van je mochten lezen waren we weer blij als je weer wat nieuws te melden had. Wij hebben er niet echt rekening mee willen houden dat deze correspondentie zo’n einde zou krijgen.
  Nu een laatste kus voor jou!
  Danny en Hester wat een verdriet voor jullie!
  We wensen jullie allemaal veel sterkte.
  Han en Mengs

 8. Lieve, lieve Hester, Danny, Abel en familie,

  Wat een ontzettend verdrietig bericht! Ook wij hebben steeds gedacht en geloofd dat Abel zijn harde werken en alle liefde van papa en mama en mensen om hem heen zouden zorgen voor een goede afloop!

  Hoewel wij Abel niet persoonlijk hebben ontmoet, hebben wij toch het gevoel hem een beetje te hebben mogen leren kennen en hebben wij hem in ons hart gesloten.

  Mama Hester en papa Danny jullie hebben een zoon om trots op te zijn!

  Dag lieve, stoere, dappere, sterke Abel!
  Dikke kus, knuffels en liefs,

  Jennifer&Michael

 9. Ik heb er geen woorden voor hoe beroerd ik het vind. Ben verdrietig en ook boos dat het niet lukt.
  Heel veel liefs en sterkte in deze ontzettend moeilijke tijd,
  Rosa

 10. Lieve Abel, Hester, Danny en de hele familie,

  Wat een reusachtig verdriet zullen jullie ervaren. We leven van afstand enorm met jullie mee en wensen jullie alle kracht van de wereld om met zo een moeilijke, pijnlijke en vooral oneerlijke situatie om te gaan. Voor nu maar heel veel knuffelen met de kleine dappere man, zodat hij kan voelen hoeveel mensen met hem en met jullie begaan zijn. Heel veel liefs van Daniel en Leslie

 11. Lieve Abel,
  Wat een ontzettend dapper en lief mannetje ben je.. Je zal altijd in gedachte zijn jongen!!! Zelfs wij zijn trots op je!! Laat staan je lieve ouders en familie!
  Zoveel kracht je hebt……en vooral zoveel liefde!!
  Mooi mannetje…geniet van de liefde en van Papa en Mama bij je. En ga maar fijn slapen.. Er zijn heel veel kindjes die op je wachten en met je willen spelen! Zonder alle slangetjes, zonder alle piepjes en pijn.
  Lieve Abel, we denken aan je!
  Liefs John Marit en je hartevriendje Jory

 12. Lieve Abel, Hester en Danny,

  Tuurlijk kun je het zien aankomen, maar hij heeft zo gevochten dat je toch denkt, weet en hoopt dat dit hoofdstuk een andere wending neemt. Het is ondanks dat je het kunt zien aankomen, het meest vreselijke nieuws wat je kunt ontvangen. Iets waar je zo lang naartoe leeft en zo kort bij je kunt hebben….daar zijn geen woorden voor. Je voelt onmacht.

  Wij wensen jullie heel veel kracht en sterkte toe. Ook voor de rest van de familie.

  Geniet van de momenten met jullie mannetje die er nog zijn.

  Lieve Danny en Hester wij leven intens mee.

  Veel liefs,
  Sabine en Mischa

 13. He Lieve Abel, Hester en Danny,

  Ik wens jullie heel veel sterkte..

  Roelof

 14. Lieve Hester,Danny,Abel en familie,

  Met een zekere routine hebben vanuit waar we ook waren je ups en downs gelezen.Vanochtend bij het openen van onze e-mail lazen we, dat al je inspanningen en vechten niet hebben mogen baten.
  Alhoewel we je nooit in je armen hebben mogen sluiten,
  voelen we het alsof je heel dicht bij ons was.
  Lieve Abel, geniet zo lang het kan van je lieve ouders. Hen wensen we veel sterkte, samen met Safta en je lieve Oma Guya en Opa Arnold.
  Lieve Abel, we blijven aan je denken.
  Liefs Rob en Greet Coopman-Troostwijk

 15. Lief Abeltje, Danny en Hes,
  Het is bewonderenswaardig hoe heldhaftig jullie geknokt hebben.
  Wij denken aan jullie,
  Windy en Joshua

 16. Lieve Hester en Danny,

  Wat een afschuwelijk bericht. Heel veel sterkte in deze moeilijke periode.

  Wij denken aan jullie,

  Michel & Daisy

 17. Lieve Abel, Hester en Danny,
  Woorden schieten te kort na het lezen van deze blog. Wat hebben jullie hard gevochten en wat is dit een oneerlijk einde. Jullie zijn absolute toppers en ik wens jullie alle kracht toe voor de komende tijd.
  Heel veel liefs en mijn gedachten zijn bij jullie.
  xx

 18. Lieve Danny & Hester.
  Wat vreselijk om dit te lezen. Dit is zo niet eerlijk.
  Wat zullen jullie trots zijn op jullie kleine mannetje. Met dikke tranen in onze ogen wensen wij jullie zo vreselijk veel sterkte. Weet zeker dat jullie met jullie warme gezin het gaan redden. Onze gedachten zijn uiteraard bij jullie.
  Heel dikke knuffel (ook voor Gu, Arnold, Sharon, Ruub, Gaab en de familie van Danny).
  Ralph Carlijn en kids

 19. Met tranen lees ik dit bericht en als ik me een beetje kan voorstellen hoe dit voor jullie moet zijn dan breekt mijn hart.

  Abel en jullie zijn in mijn gedachten.

  liefs,
  Eveline Glaser

 20. Lieve Hester, Danny en Abel,

  We leven met jullie mee en wensen jullie sterkte toe in deze moeilijke tijd, voor jullie en natuurlijk de hele misjpaga.

  Heel veel liefs van Eddy en Betty Mock

 21. Lieve Hester en Danny,

  Via Arnold en jullie liefdevolle website hebben we met jullie meegeleefd. Heen en weer geslingerd tussen optimisme en verdriet. Waarbij we door jullie liefdevolle ogen mochten kijken naar Abel en zijn moedige moeilijke strijd.

  Wens jullie veel kracht bij het verwerken van het verlies wetend dat de hele misjpacha jullie zal steunen!

 22. Lieve Danny en Hester,

  Wat een vreselijk nieuws.
  Heel veel sterkte de komende tijd en jullie zijn in onze gedachten.

  Liefs,
  Daniel en Lisette

 23. Lieve Hester en Danny,

  …woorden schieten te kort na het lezen van dit laatste berichtje. We hadden zo gehoopt op een goed berichtje. Hoe oneerlijk is het leven soms. Maar wat is hij een stoer ventje, hij heeft al zoveel meegemaakt en zoveel kracht gehad om er elke keer weer even bovenop te komen. Wow, wat is iedereen trots op hem. In gedachten zijn we bij jullie en hopen dat jullie en de familie nog even kunnen genieten van jullie Abel.

  zo klein,
  zo fijn
  zo volmaakt,
  al zoveel harten geraakt.

  Heel veel liefs,

  Remco & Serena

 24. Lieve Danny en Hester,

  Wat een verschrikkelijk nieuws..
  Mijn gedachten zijn bij jullie!

  Een dikke knuffel,

  Joost

 25. Lieve Hester en Danny,
  Met heel veel verdriet en gevoel van machteloosheid heb ik het verschrikkelijke bericht gehoord. Hoelwel wij Abel niet zelf hebben mogen meemaken was hij via jullie prachtige blogs heel erg dichtbij. Ik zou nog zoveel meer willen zeggen maar woorden zijn niet toereikend om mijn gevoelens van verdriet maar ook bewondering voor jullie kracht en liefde waarmee jullie Abel hebben gedragen te omschrijven. Onze gedachten zijn bij jullie. Heel veel liefs, Marjan en Hans

 26. Lieve Danny & Hester,

  Al een tijdje volgen wij jullie website en vandaag lezen wij dit afschuwelijke bericht!
  Woorden schieten tekort!
  We wensen jullie (en ook de rest van de families) heel veel sterkte toe!
  We leven met jullie mee!

  Chanan & Sharon Weijel (de Wolf)

 27. Beste Hester en Danny,

  Wat een verschikkelijk nieuws…
  Wij hebben jullie blog na ons ontslag uit Leiden op de voet gevolgt en dus vandaag dit laatste bericht.
  Heel veel sterkte de komende tijd.

  Myrna, Dennis, Roos en Merle

 28. Lieve Hester & Danny,

  Onze paden liepen, ook al kennen we elkaar niet goed, een beetje gelijk. Rond dezelfde tijd getrouwd en zwanger. We hebben jullie 3 via deze site gevolgd en vandaag hoorden we dat Abel de strijd heeft verloren na zo gevochten te hebben.
  We leven met jullie mee en wensen jullie heel veel sterkte de komende tijd met inmense verlies. Woorden schieten eigenlijk te kort nu..

  Liefs,
  Rosalie & Yotam Bar-Ephraim

 29. Lieve papa en mama, opa,s en oma’s, tantes en ooms, neefjes en nichtjes

  Wat een oneerlijke strijd heeft dit prachtige mannetje moeten leveren. Abel heeft zich daarbij door zoveel liefde omringd gevoeld door jullie allemaal. We weten zeker dat hij daarom ook echt zooo hard gevochten heeft.
  We komen jullie snel allemaal een knuffel geven en zullen hem herinneren als een super kanjer.
  Jaap en Tineke

 30. Lieve familie
  Las gisteren het trieste bericht dat jullie kleine mannetje het niet gered heeft. Woorden schieten te kort!
  Jullie hebben met/voor hem geknokt en wij hoopten zo dat dat het gewenste resultaat zou opleveren.
  We wensen jullie veel sterkte de komende tijd en veel mooie herinneringen aan kleine Abel, ook al hebben jullie maar zo kort van hem mogen genieten.
  In zijn te korte leventje heeft hij een onuitwisbare indruk op ons allen gemaakt.

  Veel liefs

  Jaap en Marion

 31. Lieve Hester en Danny,

  Woorden schieten te kort…wat een verdriet.

  Wij wensen jullie heel veel kracht en sterkte om dit verlies te verwerken.

  Liefs,
  Jorgen en Wendy

 32. Lieve Abel, Hester, Danny en de hele misjpaga,

  Wat een vechter en wat een geweldige mama en papa! Het heeft enorme indruk gemaakt. Zo een kort leventje en toch (mede door zijn eigen abelhess.nl) zo een band met zo vele mensen, die samen met jullie nu zo verdrietig zijn. Dat het jullie toch of misschien juist daarom de kracht zal geven die jullie nu zo nodig zullen hebben.

  Veel liefs van Ellen & Eron.

 33. 1 Boompje als aandenken voor Abeltje in Israel !

  Lieve Hester en Danny,

  Wat ontzettend verdrietig dat het allemaal zo gelopen is, Abeltje heeft er zo hard aan gewerkt om beter te worden. Hier schieten woorden te kort.

  Via de Weblog hebben we bijna dagelijks jullie berichtgeving kunnen volgen.

  Gelukkig hebben wij Abeltje nog gezien bij ons bezoek, enige dagen voor zijn eerste operatie.

  De troost die jullie hebben is, dat je alles gedaan en gegegeven hebt om Abeltje bij je te houden !

  Moge Baruch Hashem jullie sterkte geven om over dit grote verdriet heen te komen.

  Gelukkig hebben jullie elkaar, je familie en je lieve vrienden om je daar in te steunen en in gedachten is hij altijd bij jullie !

  Voor de toekomst wensen wij jullie verder geen leed en al het goede !

  ARIE en MIRJAM TROOSTWIJK

 34. Beste Danny & Hester,
  Vannochtend las ik de email van Eddy Mock die via Julie vader/schoonvader het slechte nieuws aan ons allen van de OHC mailde.
  Helaas kon ik niet naar de lewaje komen maar kom zowiezo naar de sjiwe.
  Langs deze weg condoleer ik jullie met het verlies van Abel.
  Dat jullie gezamelijk de kracht mogen vinden om weer uit dit dal te klimmen dat nu oh zo diep lijkt.
  Heel veel sterkte,
  David & Hans Jas

 35. Lieve Hester & Danny,

  Ik hoorde aan het begin van deze week van Sharon dat Abel op het ic lag en lees nu aan het einde van de week het verschrikkelijke nieuws…mijn gedachten gaan naar jullie uit en wens jullie zoveel sterkte en kracht toe om dit te verwerken. Abel is mijn held!

  Liefs,
  Mofadja

 36. Hester, Danny,

  Ik ben een collega van jullie (schoon)zusje Sharon. Zij heeft me altijd op de hoogte gehouden van de dappere strijd die jullie Abel vecht om te leven, en die jullie zo ongelooflijk dapper strijden voor zijn leven.
  Ik bewonder jullie en leef intens met jullie mee.

  Hoe het ook gaat: jullie blijven altijd bij elkaar en met elkaar verbonden.

  Stars never die, they keep on shining!

  Met een groet uit mijn hart,
  Jacqueline Blaauboer

 37. Lieve Hester en Danny,

  Ben net terug van vakantie en lees net dit verschrikkelijke bericht. Ik kan jullie alleen maar erg veel kracht toewensen voor de komende tijd….woorden schieten verder te kort….

  Vincent en familie

 38. Lieve Danny en Hester,

  Wat een intens verdrietig nieuws. Leonieke en ik staren in stilte naar ons computerscherm. Met veel respect en bewondering volgden wij jullie verslaggeving van Abels melkzoenen, stapjes naar voren, en – helaas ook – stapjes terug.

  Wij wensen jullie, heel, heel veel kracht.

  Alle goeds,

  Zeeger

 39. Lieve familie Hess, van Hessen en Troostwijk en vooral lieve Hester en Danny,

  Henk en ik wensen jullie iedere dag, die komen gaat heel veel moed en sterkte. We hopen, dat het verdriet ietsje verlicht wordt door alle lieve, meelevende mensen om jullie heen.

  Door omstandigheden konden we helaas niet eerder reageren. Hebben wel constant meegeleefd.

  Veel liefs en een dikke, vriendschappelijke pakkerd.Henk en Renée Wagenfeld

 40. Dag lieve familie,

  Wat een vreselijk nieuws. Mijn hart breekt.

  Heel veel sterkte!!!
  Jan, Lonneke, Sven

 41. Lieve Danny en Hester,

  Ik wil jullie alle liefde en sterkte toewensen in deze moeilijke tijd.
  Vindt het verschrikkelijk wat jullie is overkomen en ik leef met jullie mee.

  Dikke knuffel,

  Rik-Jan Teunissen

 42. Lieve Dan, Hester en rest van de familie,

  verdrietig heb ik het zware nieuws gehoord en heb de laatste dagen, vanuit het buitenland aan jullie gedacht.

  Heel veel sterkte.

  Warme groeten, Daniel

 43. Lieve ouders van Abel,

  Het spijt me heel erg dat jullie mooie, lieve zoontje het helaas niet gaat redden. Ik vind het verschrikkelijk voor jullie.

  Hoewel ik jullie niet ken en jullie mij niet (ben namelijk een toevallige bezoeker van Abel’s site) doet dit slechte bericht mij verdriet. Het had anders moeten zijn en Abel zou moeten opgroeien tot een grote, sterke jongen.

  Veel sterkte in deze donkere dagen, weet dat veel mensen, bekenden en onbekenden, aan jullie denken.

  Marielle Schaepman

 44. It’s truly very complicated in this full of activity life to listen news on Television, so I only use the web for that purpose, and take the most recent news.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: